Üdv!

Szia! Egy Commodore mikroszámítógép-család rajongók számára készült oldalon jársz. Olyanok számára gyűjtöttem össze újságokat, könyveket, tankönyveket Commodore témában, akik nem bírnak elszakadni a 8 bites hőskorszak varázsától. Eredetileg C64-es gyűjteményt terveztem, de már úgy gondolom, vétek volna kihagyni a többi Commodore gépet a jóból.

Sok anyagot találtam a neten, a témában, de főként oldalanként jpg-ben elmentve pl. a http://pcvilag.muskatli.hu/ oldalon, vagy valami elfeledett formátumba csomagolva. Pusztán a magam szórakoztatására egységesítettem ezeket az anyagokat olvasható, kereshető PDF-eket gyártottam belőlük, így kényelmesebb az olvasgatás, urambocsá’ tanulás az anyagokból akár tableten, vagy nagyobb kijelzős telefonon is. De ha már – Vágási Feri szavaival élve – ennyit keccsöltem vele, gondoltam közkinccsé teszem az eredményt, remélem sokaknak hasznos lesz.

A kiadványok neten terjedő beszkennelt verzióihoz képest hozzátettem annyit, hogy összefoglaltam az egyes számok/könyvek tartalomjegyzékét, a játékok neveit, amikről hasznos információk vannak (örökélet kódok, egyéb POKE-trükkök, leírások, térképek), szintén felsorolás szinten megemlítem, így a kereső használatával rögtön megtalálhatod, mit érdemes megnézned/letöltened.
Ide kapcsolódik, hogy innen az oldalról letölthető kiadványokban található, többszáz örökélet POKE nagy részéhez szükséges egy reset-gomb utólagos beépítése a C64-es gépekbe. Erről videót itt találsz.

Az egyes borítókra kattintva megjelenik az aktuális szám tartalma, a cikken belül a címlapra, vagy a cikkek alján lévő letöltési linkre kattintva le is töltheted őket.

A tartalom folyamatosan, szinte napról napra bővül. Ha szeretnél valami olyat látni a honlapon, amit nem találsz sehol, írd meg a c64 (kukac) tsfe.hu-ra, vagy a lap alján küldj üzenetet!

Jó olvasgatást!

robo64