A Commodore 64 programozásának gyakorlata 2 – Soros lemezállományok – Bodor Tibor – Számalk

Contents
  1. Előszó
A Commodore 64 programozásának gyakorlata 2 – Soros lemezállományok

Előszó

Mindenekelőtt köszönjük kedves Olvasóinknak az első kötettel kapcsolatos észrevételeiket, éspedig nemcsak az elismerő véleményeket, hanem a kritikákat is. Természetesen a Kiadóval karöltve mindent megteszünk, hogy sorozatunk további kötetei még inkább megnyerjék az olvasóközönség tetszését. Noha adatállományok kezeléslvel elsősorban azok foglalkoznak, akik már túl vannak a kezdeti ,,szárnypróbálgatásokon”, könyvünk megírásakor továbbra is ahhoz a vezérelvhez tartottuk magunkat, hogy az a programozással csak éppen ismerkedő olvasók számára is érthető legyen, továbbá, hogy kizárólag olyan programokat tartalmazzon, amelyeket az olvasó maga is lefuttathat és kipróbálhat.

Az állományok kezelése, és egyáltalán a lemezkezelés, nagyobb arányban igényel gyakorlati tapasztalatot, mint lexikális ismereteket. Ezért azt javasoljuk, hogy a bemutatott lehetőségeket az olvasó a könyv tanulmányozásával párhuzamosan azonnal próbálja is ki saját gépén; majd a könyv végire érve az így megszerzett ismereteinek elmélyítése céljából a lemezre kimentett mintaprogramokat különféleképpen módosítgatva minél több változatban próbálja ki, és elemezze a módosítások hatását Ezáltal eljuthat arra a szintre, hogy önállóan is tudjon soros adatállományokat lemezen létrehozó és feldolgozó programokat írni.
Minthogy a COMMODORE gépet nem adatfeldolgozásra tervezték, könyvünk elsődleges célja, hogy az olvasó a COMMODORE-t mint tanulógépet használva elsajátíthassa a soros adatfeldolgozás alapelemeit.
A szerző
Budapest, 1986. május 9.


Letöltés

 

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.