Gépi gódú programozás a Commodore 64-esen – Lothar Englisch/Data Becker-Novotrade

Contents
  1. Előszó
Gépi gódú programozás a Commodore 64-esen
Gépi gódú programozás a Commodore 64-esen

Előszó

A gépi kódú és assembler szintű programozás különbözőképpen hat a tanulni szándékozókra. Általában mindenki szívesen megtanulná, sokan megkísérlik. de legtöbben hamar fel is adják, mert a feladat túlságosan bonyolultnak mutatkozik. Nagyon kevesen jutnak el abba az irigylésre méltó helyzetbe. hogy a gépi kódú programozást hatékonyan alkalmazni tudják. Ezzel a könyvvel a Commodore 64-es használóinak egy lehetőség szerint könnyű járható utat mutatunk a gépi kódú programozás elsajátításához.

A könyv megírására sikerült Lothar Englisch-t megnyerni. Lothar Enghsch, aki minden eddig megjelent könyvünk megírásában közreműködött, az egyik legalaposabb ismerője a Commodore operációs rendszerének és az összes Commodore típusú számítógép gépi kódú és assembler programozási nyelvének. Tőle származnak pl. az olyan kényelmes szoftverek, mint a Profi Mon és a Profi Ass.

A Jelen előszó írója is többször megkísérelte a gépi kódú programozási nyelv elsajátítását és mindannyiszor kudarcélményekkel tele hamarosan fel is adta a vállalkozást. Végül ennek a könyvnek a kéziratát áttanulmányozva sikerült eljutnia a célhoz, természetesen azonban ehhez – a könyvön kívül – némi türelemre és kitartásra is szüksége volt. Az tény, hogy a könyv alapos áttanulmányozása nem lesz könnyű dolog, de egyet biztosan állíthatunk: megért a fáradságot.

Sok örömet kívánunk a könyv olvasásához és sok sikert a gépi kódú programozásban!

Dr. Achim Becker

Commodore

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.