Commodore 64 Felhasználói kézikönyv – Novotrade

Contents
 1. Bevezetés

Commodore 64 Felhasználói kézikönyvBevezetés

Üdvözöljük az Olvasót a COMMODORE 64-es tulajdonosok népes táborában. Gépünk a személyi számítógép kategóriában az egyik legjobb a világon. Ugyanezt a színvonalat szeretnénk biztosítani a COMMODORE 64-es felhasználói kézikönyv esetében is, ezért nagy súlyt fektettünk az érthetőségre és a világos, logikus szerkezetre. Igyekeztünk minden információt megadni a gép biztonságos üzembe belyezéséhez és szakszerű kezeléséhez. A BASIC nyelv alapjainak ismertetésével a saját programok készítéséhez kívántunk segítséget nyújtani. Azok számára, akik megelégednek a készen kapható programok felhasználásával, az összes ehhez szükséges ismeretet a könyv elején sűrítettük össze.

Nézzük ezek után röviden, hogy mi mindenre is képes a COMMODORE 64-es! A grafika tekintetében bizonyára kategóriájának bajnoka. A konstruktőrök a SPRITE-grafika kitalálásával korábban szinte elképzelhetetlen animációs lehetőségeket biztosítottak. A képernyőn egyidejűleg 8 különböző általunk konstruált alakzatot mozgathatunk 3 színben anélkül, hogy ehhez bonyolult programozási trükkökre lenne szükségünk.

Az alakzatok “összeütközése” egyszerűen regisztrálható és előre programozott akciókkal köthető össze. Így váltható ki pl. egy robbanás a játékprogramokban két űrhajó ütközésekor.

A beépített hanggenerátor versenyre kelhet jó néhány szintetizátorral. Egyidejűleg három egymástól teljesen független szólamot szólaltathatunk meg, mindegyiket a teljes 8 oktáv bangterjedelemben. Négy hullámforma (négyszög, fűrészfog, háromszög, zaj) közül választhatunk. Rendelkezésünkre áll továbbá egy programozható burkológörbe generátor, felül-, alul-, ill. sávátmetsző szűrők, valamint egy hangerő- és rezonanciaszabályozó. A “komponált” zene megfelelő minőségű visszaadásához a COMMODORE 64-esre HiFi erősítőt köthetünk.

Ha már itt tartunk … , gépünk a különböző perifériás készülékek hozzákapcsolásával rendszerré bővíthető. A prograrnek tárolásához egy kazettás egységet és max. 5 VC 1541-es típusú hajlékonylemezes meghajtót köthetünk össze a COMMODORE 64-essel. A VC mátrixnyomtatóval programlistáinkat, leveleinket stb. nyomtathatunk ki. Ha érdeklődünk a CP/M operációs rendszer iránt, akkor gépünket egyszerűen elláthatjuk egy Z80-as mikroprocesszort tartalmazó kártyával.

Ez a felhasználói kézikönyv nem kevésbé fontos, mint az imént felsorolt ún. hardver elemek. Nem mond el mindent a számítógépről és a programozásról, de összefoglalja azokat az alapismereteket, amelyeknek a birtokában később elmélyedhetünk a rendelkezésre álló szakirodalomban. Ne fel ejtsük azonban el, hogy néhány nap alatt nem válhatunk gyakorlott programozóvá; legyünk tehát türelmesek és tanulmányozzuk át gondosan, pontról-pontra a kézikönyvet! Mindehhez sok sikert és kellemes szórakozást kívánunk.


Commodore 64 Felhasználói kézikönyv.pdf LETÖLTÉS

Hirdetés

2 thoughts on “Commodore 64 Felhasználói kézikönyv – Novotrade”

 1. Revolutional update of SEO/SMM software “XRumer 16.0 + XEvil”:
  captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
  and more than 8400 another types of captcha,
  with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
  You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

  Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
  Good luck!

  P.S. XEvil 4.0. solve Google ReCaptcha2 too !

 2. This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any antibot protection.
  Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8.4 million other types!

  You read this – it means it works! 😉
  and YES, it break GOOGLE RECAPTCHA2 now!

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

  c64.tsfe.hu

  See also:
  antigate 2017 244

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.